Research

We zijn reeds een dikke 2 jaar bezig met het ontwikkelen van een nieuwe grondstof op basis van de verzamelde kauwgom. Dit doen we samen met de afdeling Applied Science van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Alvorens een nieuwe grondstof te kunnen maken moest er eerst een homogene structuur komen van de bestaande verzamelde kauwgom. Dit is een heel procedé omdat er veel verschillende soorten kauwgom zijn. Sommige gebaseerd op natuurlijke gom, andere op basis van synthetische gom, vele soorten kauwgom bevatten ook verschillende ingrediënten als weekmakers en zoetstoffen die allemaal weer anders reageren op het recycle proces. Daarnaast hebben we veel volume nodig om te kunnen recyclen en we zijn nu aan het kijken of we kauwgom tezamen met een andere gerecyclede grondstof kunnen mengen zodat we eerder het gewenste volume hebben om te kunnen recyclen. We houden je op de hoogte. De verzamelde kauwgom begint inmiddels haar weg te vinden naar ons magazijn in Klundert!

eerste homogene kauwgom eerste homogene kauwgom gewalst-2017-05-17 at 13.23.15

 

De eerste testen zijn reeds een feit.

 

 

 

 

 

Omdat we alles in Nederland willen houden zijn we op zoek gegaan naar een Nederlands bedrijf dat de recycling voor haar rekening gaat nemen. Voor ons is het belangrijk dat de verzamelde kauwgom ook daadwerkelijk gerecycled word en dat er gave nieuwe producten van gemaakt worden.

We hebben een mooi bedrijf gevonden waar we afspraken mee gemaakt hebben en de de recycling op zich neemt. BessTrade, een bedrijf dat al zo’n 30 jaar ervaring heeft in het recyclen. In een van hun magazijnen wordt de verzamelde kauwgom opgeslagen totdat er voldoende is om te recyclen.

logo besstrade