Nieuws

Nijmegen, 17 juli

We zijn lekker bezig tijdens de Vierdaagse!

Werken aan bewustwording door het publiek op de enorme kauwgomvervuiling te wijzen. Gelukkig zijn er nu GumBuddy plakborden en de metalen GumBuddies waar men kauwgom op kan plakken of in kan doen!

‘ Vele reacties als; ‘Ja, als je er op gaat letten dan valt het écht pas op hoeveel kauwgom er overal ligt’. 


Nijmegen, 14 juli

*GumBuddy is klaar voor de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagsemarsen!

De GumBuddy plakborden en de metalen GumBuddies zijn gemonteerd op de afvaleilanden van DAR Nijmegen. We houden je op de hoogte!

GumBuddy-DAR

 

 

 

 

 


Amersfoort, 23 juni

*En natuurlijk was GumBuddy weer van de partij, Nu ook in Winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort!

KEI SCHOON 033, een kei goede actie van MatchPoint Amersfoort! Ook Nederland Schoon was zoals altijd weer actief en hadden zelfs hun Supporters Home meegenomen. Supporter van Schoon wordt je zo: https://www.supportervanschoon.nl/

Kauwgom actie

Nederland Schoon

 

 

 

 


Tilburg, 10 januari

* De studenten Koen van Rooij, Stef Wirken en Sam Waale van scholengemeenschap de Rooi Pannen in Tilburg hebben voor hun studieproject een super leuk promotiefilmpje gemaakt over de GumBuddy oplossing voor het kauwgom probleem.

kauwgom filmpje studentenIn het filmpje zie je goed hoe erg de vervuiling kan zijn en hoezeer vervuiling te maken heeft met bewust zijn van een schoner milieu. GumBuddy wil graag een grote gedragsverandering teweeg brengen onder de mensen en deze studenten hebben het goed gezien. Dan begin je toch op de scholen!!

Om mee te doen met de win-actie op Facebook, ‘Like en Deel’ dit filmpje en win 2 bioskoopkaarten voor jouzelf en/of een van je vrienden of vriendinnen!


Kaatsheuvel, 26 november

* Bij Albert Heijn Kaatsheuvel staat sinds vorige week een kauwgombord bij de ingang van het filiaal. Klanten kunnen alvorens te gaan winkelen op een verantwoordde manier hun kauwgom én peuk kwijt!

Ook hier is gekozen voor een gepersonaliseerd bord met een recycle sticker voorzien van een speciaal voor Albert Heijn Kaatsheuvel ontworpen afbeelding. Zij hebben gekozen voor een GumBuddy bord in combinatie met een peukenzuil.

2016-11-29-14-22-49GumBuddy bij Albert Heijn Kaatsheuvel

 

 

 

 

Als je bij locaties kijkt, krijg je een idee waar GumBuddy reeds te vinden is en waar we de voorbereidingen voor plaatsing aan het treffen zijn.


 

Maria Heide, 24 november

* In Maria Heide zijn deze week op het sportpark van SCMH GumBuddy borden en bakjes geplaatst om kauwgom te verzamelen. De borden staan bij de velden de kauwgombakjes hangen bij het clubhuis en men is enthousiast dat de club dit schone initiatief neemt. SCMH heeft unaniem gekozen voor een schonere leefomgeving, een mooie bijdrage aan het milieu en vermindering op de schoonmaakkosten voor het verwijderen van kauwgom. 

2016-11-24-11-19-402016-11-24-11-22-11 Ook hier heeft de Facilitaire afdeling van de sociale werkvoorzieningsorganisatie IBN zorg gedragen voor de plaatsingen en tevens zorgen zij voor het op tijd ledigen van de kauwgombakjes en omwisselen van de borden.

Voor meer informatie over gepersonaliseerde borden neem even contact op via contact@gumbuddy.nl

 


Recycle nieuws, 22 november

* Het gaat goed met het recycleonderzoek dat GumBuddy tezamen met BessTrade en de Fontys Hogeschool in Eindhoven opgepakt heeft

Er is hard gewerkt om tot een basis grondstof te komen uit alle tientallen verschillende kleuren, soorten en smaken kauwgompjes. Nu is het zaak de juiste polymeren toe te voegen om een totaal nieuwe grondstof te maken. Als eerste zullen de de binnenbakjes van de kauwgombakjes van de nieuwe grondstof gemaakt worden en werken we aan de ontwikkeling van oa telefoonhoesjes en slippers. Om te kunnen recyclen is minimaal 100.000 kilo kauwgom nodig, dus we kunnen nog even vooruit met verzamelen. Gelukkig zijn er steeds meer scholen, bedrijven en gemeentes geïnteresseerd om GumBuddy in te zetten tegen de kauwgomvervuiling. In de tussentijd is ieder kauwgompje, er één richting een schonere wereld! De verzamelde kauwgom wordt opgeslagen bij Besstrade, het recycle bedrijf.

Als je bij locaties kijkt, krijg je een idee waar GumBuddy reeds te vinden is en waar we de voorbereidingen voor plaatsing aan het treffen zijn.


Utrecht Media Plaza, 16, november

Congres ‘Het rendement van schoon’ 2016

* Met ruim 400 bezoekers haalde de vierde editie van het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon een nieuw record. Deelnemers van verschillende overheden en bedrijven troffen elkaar tijdens interactieve sessies, luisterden naar inspirerende presentaties en deelden hun ervaringen.

GumBuddy was natuurlijk van de partij en er was veel interesse in onze totaaloplossing van het kauwgomprobleem!

Bekijk hier hoe de dag verliep: http://www.hetrendementvanschoon.nl/pitches/


Tilburg, 17 september

De Rooi Pannen in Tilburg gaat meedoen met het maken van de mediacampagne!

* De Rooi Pannen in Tilburg heeft haar studenten communicatie en promotie op de mediacampagne voor middelbare scholen ingezet.*

Evenals Fontys Hogeschool zal De Rooi Pannen gaan werken aan de Kick-off op de middelbare scholen op 1 januari 2018. Ook de meiden hebben zelf een leuke video gemaakt!


Veghel, 15 september

ROC de Leijgraaf gaat kauwgombakjes plaatsen!

* Ook ROC de Leijgraaf wil natuurlijk niet achter blijven en willen zich alvast voorbereiden op de wedstrijd welke schookl er de meeste kauwgom zal verzamelen.*

GumBuddy’s zijn besteld en zullen deze week geplaatst worden, dus foto’s volgen.

Welke school verzamelt de meeste kauwgom? Voor meer info mail naar contact@gumbuddy.nl 


Eindhoven, 12 September

Fontys Hogeschool gaat kauwgom inzamelen!

* De Fontys Hogeschool afdelingen Communicatie en Applied Science staan helemaal achter GumBuddy!*

- De afdelFontys EHVing Applied Science gaat samen met GumBuddy een ieuwe grondstof ontwikkelen. Van kauwgom kunnen al diverse kunststof producten gemaakt worden, maar GumBuddy heeft een eigen plan wat natuurlijk nog even geheim moet blijven!

- De afdeling Communicatie gaat een campagne maken om op de hoge scholen in Nederland kauwgom in te zamelen. De bedoeling is om op 1 januari 2017 de Kick-off te houden.

Meer foto’s volgen.

Welke school verzamelt de meeste kauwgom? Voor meer info mail naar contact@gumbuddy.nl 


Veghel, 3 September

Fioretti College gaat als eerste school in Nederland kauwgom inzamelen!

* Het Fioretti College in Veghel geeft het goede voorbeeld gaat kauwgom inzamelen aan.*

Kauwgom hoort niet in het milieu. Dit vinden ze ook bij het Fioretti College in Veghel. Het Fioretti is eerste school in Nederland die kauwgom gaat verzamelen voor recycling. 

We gaan de score van de verzamelde kauwgom bijhouden, welke scholen gaan er mee doen?

Fioretti College Veghel veghel-fioretti7


Veghel, 3 Juli 2016

Hart van Nederland

Veghel gaat kauwgom probleem te lijf!

* Inwoners van Gemeente Veghel zijn wel bereid hun kauwgom in de daarvoor bestemde bakjes te doen en op de borden te plakken.

Op straat, op de muren, op gebouwen. Overal vind je uitgekauwde kauwgom. De gemeente Veghel is hier klaar mee en bedacht een manier op het probleem te lijf te gaan. Zondagmiddag werd de eerste zogeheten GumBuddy gelanceerd.

Kauwgom kauwende mensen kunnen op dit speciaal ontworpen bord en afvalbakje hun kauwgom dumpen.

Hart van Nederland met GumBuddy in Veghel


 3 juli om 15.00 uur Kick-off!

Eerste gemeente in Nederland gaat GumBuddy inzetten!

* GumBuddy pakt in gemeente Veghel grootschalig het kauwgomprobleem aan.*

VEGHEL –  GumBuddy B.V. gaat in de gemeente Veghel grootschalig de kauwgomvervuiling gemeente te lijf. De GumBuddy Totaaloplossing voor het kauwgomprobleem, bestaat uit een groot rond Bord waarop kauwgom geplakt kan worden in combinatie met een bakje in de vorm van een grote witte kauwgom waar kauwgom in gegooid kan worden, de Gum. Ze worden door het hele centrum en op hotspots buiten het centrum geplaatst. Het mooie is dat de verzamelde kauwgom gerecycled gaat worden en er gave nieuwe producten van gemaakt zullen worden. Kortom; ‘van afval naar grondstof’. Op koopzondag 3 juli a.s. om 15.00 uur wordt de eerste GumBuddy onthuld in aanwezigheid van de Wethouder Openbare Ruimte, Beheer en Milieu, Annemieke van de Ven op de Markt in Veghel. En natuurlijk is iedereen welkom. 

De Veghelse toneelvereniging Soufflé zal samen met promotieteam Allganized de middag een feestelijk tintje geven en oa GumBuddy kauwgom uitdelen die daarna op een GumBuddy bord geplakt of in de Gum gegooid kan worden voor: recycling!

Kauwgomvervuiling is een groot probleem in Nederland, het geeft een lelijk straatbeeld en daarnaast zijn de jaarlijkse schoonmaakkosten enorm. De gemeente Veghel heeft het idee van Gumbuddy omarmd en het bedrijf de gelegenheid gegeven om te zorgen voor een gedragsverandering bij haar inwoners en een schonere leefomgeving. Ook de scholen doen mee, op diverse scholen worden zowel de grote witte Gum’s als Borden geplaatst. In Nederland wordt zo’n 5,5 miljoen kauwgom gegeten waarvan het merendeel in het milieu terecht komt. Tijd om er nu ook daadwerkelijk iets aan te doen vinden ze in Veghel. Inmiddels hebben zich andere gemeenten gemeld en is ook het bedrijfsleven geïnteresseerd.